&w=1680&h=750&scale=both&ak=c9454149&hm=14b6a0df)
Sardellcrostinis
Förvandla baguetteskivor och sardellsmet till oemotståndligt salta små aptitretare.
Ingredienser
Receptet gäller för 15 st
- 1 baguette
- ½ dl olivolja
- 100 g sardellfiléer
- 3 msk tomatpuré
- 2 msk hackad färsk oregano
- 1 finstrimlad gul paprika
-
3 dl Arla Köket® riven ost pizza
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 250° Skär baguetten i skivor och lägg dem på en plåt. Pensla skivorna med olja. Grilla skivorna i övre delen av ugnen några minuter tills de har fått fin färg. Obs! Passa dem noga så att de inte bränns. Ta ut plåten ur ugnen och vänd på skivorna. Häll av oljan från sardellerna. Mosa sardellerna med tomatpuré och oregano. Bred sardellsmeten på baguetteskivorna och fördela paprikan ovanpå. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i ett par minuter tills osten smält.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Öppet hus 12 festliga recept med Gratella