Pepparkakor

Pepparkakor

Går att frysa
Ingen jul utan pepparkakor! Klassiskt recept på riktigt goda pepparkakor. Passar perfekt till advent eller luciafikat - med härlig smak av ingefära, kanel, kardemumma och kryddnejlika. Baka dem tillsammans med någon för extra julkänsla.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkakor/

Gör så här

  • Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin.
  • Tillsätt grädde och kryddor, rör om.
  • Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman till en ganska lös deg. Låt degen vila i kyl ca 1 dygn. Ta fram degen 1 tim innan utbakning.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och tag ut pepparkakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Låt pepparkakorna svalna på plåten.
Klart!
Energi:

40 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 0 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 2 g
Video Pepparkakor – bästa tipsen för att lyckas

Ingredienser

200 g
Mörk sirap
1½ dl
Strösocker
3 dl
1½ dl
Malen ingefära
1 msk
Malen kanel
1 msk
Malen kryddnejlika
½ msk
Malen kardemumma
½ msk
Bikarbonat
1 msk
Vetemjöl
10 dl