Skinksås

Skinksås

30 min
Huvudrätt
Recept på en krämig skinksås - snabb och enkel vardagsmat när den är som bäst. I det här receptet har vi gjort en pasta med skinksås toppad med färsk basilika och smaksatt med cheddar. Den här skinksåsen blir lätt en favorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/skinksas/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Tärna skinka. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp en kastrull med smör. Fräs skinka och vitlök 2–3 min.
  • Tillsätt grädde och ärtor, koka upp. Ta från värmen och rör ner osten.
  • Smaka av med salt och peppar och blanda skinksåsen med nykokt pasta och basilika. Servera direkt.
Klart!
Energi:

622 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 30 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Pasta
4 port
Rökt skinka
120 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
2 dl
Frysta gröna ärter
1 dl
150 g
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka