Rödkålssallad med äpple

Rödkålssallad med äpple

Betyg

(18 st)

Krämig rödkålssallad med syrlighet och sötma från äpple. Salladen toppas med nötter för krispighet och smak. God på julbordet eller som grönt tillbehör till lunch eller middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g rödkål
  • 2 röda äpplen
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl hackad bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Strimla rödkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla äpplena. Blanda kål och äpplen med vinäger och gräddfil i en bunke, smaka av med salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna. Hacka dem och strö över salladen tillsammans med bladpersiljan.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 812 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem