Rödkålssallad med äpple

Rödkålssallad med äpple

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Krämig rödkålssallad med syrlighet och sötma från äpple. Salladen toppas med nötter för krispighet och smak. God på julbordet eller som grönt tillbehör till lunch eller middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g rödkål
  • 2 röda äpplen
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ½ dl hasselnötter
  • ½ dl hackad bladpersilja

Gör så här:

Gör så här:

Strimla rödkålen tunt. Dela, kärna ur och strimla äpplena. Blanda kål och äpplen med vinäger och gräddfil i en bunke, smaka av med salt och peppar. Rosta hasselnötterna i en torr, varm stekpanna. Hacka dem och strö över salladen tillsammans med bladpersiljan.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 812 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 52 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem