Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med citron och vitlök

30 min Förrätt
Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt smör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle. Receptet är skapat av Gustav Trägårdh, Årets kock 2010.

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen.
  • Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med smöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.
Klart!
Tips:

Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.

Energi:

260 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 3 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kokta humrar
2
100 g
Vitlöksklyfta
1
Citron
rivet skal och saft av 1
Ströbröd, gärna japanskt panko
2 msk
Salt
2 krm
Peppar
1 krm