Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Betyg

(508 st)

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt örtsmör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Tips:

Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem