Gratinerad hummer med citron och vitlök

Gratinerad hummer med citron och vitlök

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(510 st)

Gratinerad hummer med ett täcke av ljuvligt örtsmör. Kanske en hummer att bjuda på vid ett speciellt och lite lyxigare tillfälle.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela humrarna, ta ur köttet. Knäck klorna och ta ur köttet. Skär köttet i bitar och lägg tillbaka i skalen. Mixa smöret med övriga ingredienser. Täck humrarna med örtsmöret och gratinera i övre delen av ugnen ca 10 min.

Tips:

Panko är ett ströbröd som används mycket i asiatisk matlagning. Det görs av vetebröd, men är skuret i flingor vilket gör det lite luftigare vilket ger en extra frasig och krispig yta. Panko går att blanda i maten som fyllning, eller panera med. Det är utbytbart mot vanligt ströbröd.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa: