Knäck

Knäck

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1730 st)

Knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Gör så här:

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 20-35 min.
  3. Tillsätt mandel och smör.
  4. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Strutar: Forma ca 30 strutar av bakplåtspapper, ställ strutarna i en form med t ex strösocker. Fördela smeten i strutarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Så gör du knäck

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem