Boeuf bourguignon
60+ min

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.
Betyg (1096 st)

Mitt betyg:

Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
  • Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2½ dl köttbuljong
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 8 steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner

Gör så här:

Skär köttet i bitar. Bryn köttet runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Krydda med salt och peppar. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 1/2 tim. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Protein: 35 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.