Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

60+ min Huvudrätt
Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär köttet i bitar och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
  • Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
  • Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen.
  • Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan.
  • Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.
Klart!
Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild

Energi:

420 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Benfritt nötkött,högrev eller bog
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1½ msk
Tomatpuré
1 msk
Lagerblad
3
Torkad timjan
1 tsk
Rödvin
2 dl
Köttbuljong
2½ dl
Rökt sidfläsk
100 g
Små gula lökar
8
Vitlöksklyftor
2
Färska champinjoner
200 g