
Boeuf bourguignon
1 tim 5 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.


Gör så här
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild
Energi:
420 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 25 g |
Ingredienser
Benfritt nötkött,högrev eller bog
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Vetemjöl
|
1½ msk |
Tomatpuré
|
1 msk |
Lagerblad
|
3 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Rödvin
|
2 dl |
Köttbuljong
|
2½ dl |
Rökt sidfläsk
|
100 g |
Små gula lökar
|
8 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Färska champinjoner
|
200 g |