Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1256 st)

60+ min

Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g benfritt nötkött,högrev eller bog
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 dl rödvin
  • 2½ dl köttbuljong
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 8 steklökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner

Gör så här

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
  2. Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt grytan koka under lock ca 1 ½ tim.
  3. Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen.
  4. Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan.
  5. Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag