Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

1 tim 5 min
Huvudrätt Matlåda Middag
Boeuf bourguignon, en fransk klassiker med mustig smak av rött vin, sidfläsk, vitlök och champinjoner. Ett perfekt långkok att samla vänner och familj omkring.
https://www.arla.se/recept/boeuf-bourguignon/

Gör så här

  • Skär köttet i bitar och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra.
  • Rör i mjöl, tomatpuré, lagerblad och timjan. Häll på vin och buljong. Låt sjuda under lock ca 1 ½ tim.
  • Strimla fläsket. Skala och dela ev lökarna. Skala och hacka vitlöken. Dela ev svampen.
  • Stek fläsk, lök, vitlök och svamp i smör-&rapsolja i stekpannan.
  • Lägg ner det i grytan och låt allt koka ytterligare ca 10 min. Strö gärna över hackad persilja och servera med kokt potatis.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor. Hacka och frys in örter som ledsnat eller mixa en prästo, en mild

Energi:

420 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Benfritt nötkött,högrev eller bog
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1½ msk
Tomatpuré
1 msk
Lagerblad
3
Torkad timjan
1 tsk
Rödvin
2 dl
Köttbuljong
2½ dl
Rökt sidfläsk
100 g
Små gula lökar
8
Vitlöksklyftor
2
Färska champinjoner
200 g