
Falukorv i ugn
En enkel och god middagsklassiker som går hem hos alla. Kombinera med potatismos och välj en mer lagrad ost om du vill ha lite mer smak på korven.
Ingredienser
Antal portioner
- 400 g falukorv
- ½ dl senap
-
2 dl Arla Köket® riven ost gratäng
- 250 g körsbärstomater
- ½ dl hackad färsk körvel
Potatismos:
- 1 kg potatis
-
2½ dl Arla® mjölk
-
25 g Arla® Svenskt Smör
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Skär skåror i falukorven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en ugnssäker form. Klicka ca 1 tsk senap i varje skåra.
- Strö osten över korven, dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
- Strö över körvel innan servering och servera med potatismos.
Potatismos:
- Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull 10-15 min.
- Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt.
Näringsvärden, per port inkl potatismos
- Energi: 510 kcal
- Protein: 23 g
- Kolhydrater: 39 g
- Fett: 29 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2016