Falukorv i ugn

Falukorv i ugn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(35 st)

En enkel och god middagsklassiker som går hem hos alla. Kombinera med potatismos och välj en mer lagrad ost om du vill ha lite mer smak på korven.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Skär skåror i falukorven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en ugnssäker form. Klicka ca 1 tsk senap i varje skåra.
  3. Strö osten över korven, dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Strö över körvel innan servering och servera med potatismos.
  1. Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull 10-15 min.
  2. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt.

Näringsvärden, per port inkl potatismos

  • Energi: 510 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa: