Fudge

Fudge

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(85 st)

Klassiskt recept på engelsmännens favoritgodis. Fudgen får den rätta konsistensen med mjölkchoklad i smeten och när den inte kokas till för hög temperatur.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  2. Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  3. Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
  4. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt svalna. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Så lyckas du med fudgen

Näringsvärden, per st

  • Energi: 56 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: