Fudge

Fudge

50 min
Klassiskt recept på engelsmännens favoritgodis. Fudgen får den rätta konsistensen med mjölkchoklad i smeten och när den inte kokas till för hög temperatur.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och rör tills sockret har smält.
  • Koka utan lock på medelvärme tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på 123°. Dra kastrullen från värmen och låt svalna något.
  • Hacka chokladen och skär smöret i tärningar. Rör ner choklad och smör i smeten och rör tills det smält.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 15x20 cm. Låt svalna.
  • Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.
Klart!
Energi:

56 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 3 g
Video
Fudge – så gör du

Lär dig göra fudge på en minut!

Ingredienser

1½ dl
Strösocker
1½ dl
Vit sirap
1 dl
Havssalt
1 tsk
50 g
Mjölkchoklad eller vit choklad
100 g