Kålmaja
40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Kålmaja är ett gott och lättlagat alternativ till kålpudding eller kåldolmar. Tänk på att steka vitkålen riktigt länge och gyllene för att få fram de söta tonerna. Servera krämig kålmaja med potatis och inlagd gurka.
Nytt
Ingredienser
Vitkål
|
400 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
25 g | |
Ljus sirap
|
2 msk |
Nötfärs
|
500 g |
3 dl | |
Vatten
|
1 dl |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
Tillbehör:
Potatis
|
900 g |
---|---|
Saltgurkor
|
4 |
Finhackad bladpersilja
|
1 msk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
699 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,7 g |
Protein: | 32,3 g |
Kolhydrater: | 47,8 g |
Fett: | 42,2 g |

