Stekt ris

Stekt ris

35 min Huvudrätt
Stekt ris med grönsaker och ägg är en lättlagad vardagsrätt. Ett utmärkt sätt att ta tillvara ris och grönsaker som blivit över. Äggen som blandas ner gör det stekta riset krämigt och dressingen med brynt smör, soja och lime ger rätten dess rätta karaktär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och skär tunna stavar av moroten. Strimla paprika och sockerärter. Skala och finhacka vitlöken.
  • Bryn smöret till dressingen under omrörning. Häll över i en värmetålig skål och rör ner övriga ingredienser.
  • Hetta upp matoljan i en rymlig stekpanna. Stek alla grönsaker med vitlök och chili flakes på hög värme 2–3 min.
  • Tillsätt riset och knäck ner äggen. Stek under omrörning tills äggen stelnat. Blanda ner dressingen.
  • Toppa stekt ris med koriander och rostad lök. Servera direkt.
Klart!
Energi:

541 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Jasminris
3 dl
Morot
1
Röd paprika
1
Sockerärter
150 g
Vitlöksklyftor
3
Matolja
2 msk
Chili flakes
1 tsk
Ägg
2
Dressing:
50 g
Japansk soja
½ dl
Lime, saft
1
Sesamolja
1 msk
Strösocker
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Till servering:
Färsk koriander
Rostad lök