Stekt ris
35 min
Huvudrätt
•
Stekt ris med grönsaker och ägg är en lättlagad vardagsrätt. Ett utmärkt sätt att ta tillvara ris och grönsaker som blivit över. Äggen som blandas ner gör det stekta riset krämigt och dressingen med brynt smör, soja och lime ger rätten dess rätta karaktär.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
541 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 63 g |
Fett: | 26 g |
Ingredienser
Jasminris
|
3 dl |
---|---|
Morot
|
1 |
Röd paprika
|
1 |
Sockerärter
|
150 g |
Vitlöksklyftor
|
3 |
Matolja
|
2 msk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Ägg
|
2 |
Dressing:
50 g | |
Japansk soja
|
½ dl |
Lime, saft
|
1 |
Sesamolja
|
1 msk |
Strösocker
|
1 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Till servering:
Färsk koriander
|
|
---|---|
Rostad lök
|