Nytt
Silviakaka med saffran
45 min
Fika
Går att frysa
•
Silviakaka med saffran är en fluffig mjuk kaka som täcks av ett lager krämig glasyr och toppas med kokos. En perfekt kaka att servera till advent eller jul. Får du kaka över funkar det fint att frysa in.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Glasyr:
Energi:
235 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 10 g |
Ingredienser
Ägg
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
3 dl |
Kallt vatten
|
1½ dl |
À 0.5 g saffran
|
2 pkt |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1 msk |
Glasyr:
250 g | |
Strösocker
|
2 dl |
Vaniljsocker
|
1 msk |
Äggulor
|
3 |
Kokosflingor
|
1 dl |
---|