Ugnspannkaka

Ugnspannkaka

Mellanmål Efterrätt
Går att frysa
Saftig och luftig ugnspannkaka när den är som bäst. Enkelt recept på klassisk ugnspannkaka som toppas med vispad grädde och sylt. Den här ugnspannkakan passar lika bra till vardagsmiddagen som till efterrätt eller mellanmål. Underbart gott och lättlagat!
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Blanda mjöl, salt och socker i en skål. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i äggen och resterande mjölk.
  • Smörj en större ugnsform eller två mindre gratängformar noga. Häll i pannkakssmeten och grädda mitt i ugnen 30-40 min.
  • Servera ugnspannkakan med vispad grädde och sylt.
Klart!
Energi:

362 kcal

Protein: 17 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
6 dl
Ägg
4
Till servering:
Hallonsylt eller jordgubbssylt