Fläskpannkaka

Fläskpannkaka

40 min Huvudrätt
Lämplig för frysning
Fläskpannkaka är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Fläsket ska stekas krispigt i ugnen innan pannkakssmeten hälls över. Servera denna goda fläskpannkaka med cottage cheese och lingonsylt.
https://www.arla.se/recept/flaskpannkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225º eller 200º varmluft.
  • Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30x40 cm. Ringla över smör-&rapsolja.
  • Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt.
  • Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken.
  • Häll pannkakssmeten över fläsket.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg.
  • Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese.
Klart!
Energi:

767 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta
300 g
3 msk
Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
4
Salt
½ tsk
Till servering:
Lingonsylt
1 dl
250 g