Tacosoppa

Tacosoppa

Huvudrätt
Testa denna smakrika och lättlagade tacosoppa. Smaksatt med de rätta kryddorna och toppad med tacofavoriterna ost, gräddfil, tortillachips och koriander. Vill du ha det lite extra festligt kan du servera soppan med quesadillas och guacamole!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tacosoppa/

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlök. Tärna paprika och häll av majsen.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs vitlök, färs och tacokryddor 4-5 min
  • Tillsätt tomater, paprika, majs, vatten och buljong. Koka upp och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa tacosoppan med gräddfil, ost, chips och koriander.
Klart!
Energi:

696 kcal

Fiber: 5 g
Protein: 40 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
2 msk
Köttfärs
500 g
Taco kryddmix
1 påse
Krossade tomater
1 burk
Vatten
8 dl
Hönsbuljong
3 tärningar
Salt och svartpeppar
Topping:
3 dl
150 g
Majskorn
2 dl
Tortillachips
2 dl
Färsk koriander
1 kruka