Tacosoppa

Huvudrätt
Frysbar
Tacosoppa

Testa denna smakrika och lättlagade tacosoppa. Smaksatt med de rätta kryddorna och toppad med tacofavoriterna ost, gräddfil, tortillachips och koriander. Vill du ha det lite extra festligt kan du servera soppan med quesadillas och guacamole!

Ingredienser

Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
2 msk
Köttfärs
500 g
Taco kryddmix
1 påse
Krossade tomater
1 burk
Vatten
8 dl
Hönsbuljong
3 tärningar
Salt och svartpeppar

Topping:

3 dl
150 g
Majskorn
2 dl
Tortillachips
2 dl
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Skala och finhacka vitlök. Tärna paprika och häll av majsen.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs vitlök, färs och tacokryddor 4-5 min
  • Tillsätt tomater, paprika, majs, vatten och buljong. Koka upp och låt koka ca 10 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa tacosoppan med gräddfil, ost, chips och koriander.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

696 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5 g
Protein: 40 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 46 g
https://www.arla.se/recept/tacosoppa/