Salsicciapasta
Budget

Salsicciapasta

30 min Huvudrätt
Denna salsicciapasta är smakrik och mustig och passar att bjuda på till vardag som fest. Fänkål, morot och lök ger mustig smak till salsicciapastan. Servera den nylagad och toppad med mycket riven parmesan och färsk basilika.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och skiva lök och morot tunt. Ansa och skiva fänkål. Finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
  • Hetta upp smör i en stekpanna. Stek lök, morot, fänkål, vitlök och tomater ca 5 min.
  • Skär ett snitt i salsiccan och ta ut fyllningen. Lägg ner i stekgrytan och finfördela med trägaffel. Fräs 4-5 min.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner tomatpuré, chili flakes, vin och grädde i stekgrytan med salsiccian. Sjud ca 10 min. Smaka av med socker och salt. Blanda ner avrunnen pasta i såsen.
  • Toppa salsicciapastan med riven parmesan och basilikablad.
Klart!
Energi:

937 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 52 g

Ingredienser

Schalottenlök
1
Morot
1
Fänkål
1
Vitlöksklyftor
2
Cocktailtomater
10
25 g
Färsk salsiccia
300 g
Pasta rigatoni eller pappardelle
400 g
Tomatpuré
2 msk
Chili flakes
0.5- 1 tsk
Vitt vin
½ dl
Syrad grädde 30%
3 dl
Strösocker
½ tsk
Salt
1 tsk
Till servering:
Parmesanost
80 g
Färsk basilika
1 kruka