Salsicciapasta
30 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Denna salsicciapasta är smakrik och mustig och passar att bjuda på till vardag som fest. Fänkål, morot och lök ger mustig smak till salsicciapastan. Servera den nylagad och toppad med mycket riven parmesan och bladpersilja.
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Morot
|
1 |
Fänkål
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Cocktailtomater
|
10 |
25 g | |
Färsk salsiccia
|
300 g |
Pasta rigatoni eller pappardelle
|
400 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Chili flakes
|
0.5- 1 tsk |
Vitt vin
|
½ dl |
3 dl | |
Strösocker
|
½ tsk |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
Parmesanost
|
80 g |
---|---|
Bladpersilja
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
937 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 80 g |
Fett: | 52 g |

