Lussebullar

Lussebullar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1043 st)

Hela köket doftar av nybakade lussebullar. Lussebullar med Kesella blir extra saftiga - här är receptet!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 35 st

  • russin
  • 1 ägg

Gör så här

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  3. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 35 bitar och baka ut till lussekatter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 20 min.
  5. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pensla med uppvispat ägg.
  7. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Tips:

Du kan även baka våra goda: Lussebullar med fullkorn

Näringsvärden, per st

  • Energi: 155 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 26 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa: