Mozartkulor

Mozartkulor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(100 st)

Mozartkulor har sedan 1890 förgyllt många kalas. Med en riktigt fin mandelmassa, nougat, konjak eller juice och choklad blir mozartkulorna en given succé!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

  • 250 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 2 msk konjak eller koncentrera äppeljuice
  • 300 g mörk choklad

Gör så här

Gör så här

Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor. Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice. Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor. Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite. Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 200 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa: