Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Mozartkulor
Mozartkulor
30 min
•
Kommentarer
Mozartkulor har sedan 1890 förgyllt många kalas. Med en riktigt fin mandelmassa, nougat, konjak eller juice och choklad blir mozartkulorna en given succé!
Andra liknande recept
1 tim
Knäck
(2390)
15 min
Brända mandlar
(927)
1 tim
Klassisk knäck
(759)
20 min
Chokladbollar
(27807)
50 min
Fudge
(358)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor.
Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice.
Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor.
Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite.
Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen.
Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.
Serveringsförslag:
25 min
Mandelmassa
(156)
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
200 kcal
Energifördelning:
Energifördelning:
Protein:
3 g
Kolhydrater:
20 g
Fett:
12 g
Ingredienser
Nougat
250 g
Mandelmassa
400 g
Konjak eller koncentrera äppeljuice
2 msk
Mörk choklad
300 g
Andra liknande recept
1 tim
Knäck
(2390)
15 min
Brända mandlar
(927)
1 tim
Klassisk knäck
(759)
20 min
Chokladbollar
(27807)
50 min
Fudge
(358)
40 min
Mjuk chokladkola
(217)
30 min
Rocky road
(260)
1 tim
Marknadsnougat
(36)
Budget
45 min
Enkelt julgodis
(61)
Budget
3 tim
Skumtomtepannacotta
(69)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arla webbshop
Konsumentforum