Mozartkulor

Mozartkulor

30 min
Mozartkulor har sedan 1890 förgyllt många kalas. Med en riktigt fin mandelmassa, nougat, konjak eller juice och choklad blir mozartkulorna en given succé!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mozartkulor/

Gör så här

  • Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor.
  • Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice.
  • Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor.
  • Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite.
  • Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen.
  • Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.
Serveringsförslag:
Mandelmassa
25 min
Mandelmassa
(156)
Klart!
Energi:

200 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Nougat
250 g
Mandelmassa
400 g
Konjak eller koncentrera äppeljuice
2 msk
Mörk choklad
300 g