Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Mozartkulor
Mozartkulor
30 min
•
Kommentarer
Mozartkulor har sedan 1890 förgyllt många kalas. Med en riktigt fin mandelmassa, nougat, konjak eller juice och choklad blir mozartkulorna en given succé!
Andra liknande recept
20 min
Chokladbollar
(25323)
20 min
Dadelbollar
(191)
45 min
Kokostoppar
(1469)
30 min
Klassiska kokosbollar
(485)
15 min
Brända mandlar
(894)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor.
Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice.
Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor.
Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite.
Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen.
Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.
Serveringsförslag:
25 min
Mandelmassa
(152)
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
200 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
20 g
Fett:
12 g
Ingredienser
Nougat
250 g
Mandelmassa
400 g
Konjak eller koncentrera äppeljuice
2 msk
Mörk choklad
300 g
Andra liknande recept
20 min
Chokladbollar
(25323)
20 min
Dadelbollar
(191)
45 min
Kokostoppar
(1469)
30 min
Klassiska kokosbollar
(485)
15 min
Brända mandlar
(894)
50 min
Fudge
(348)
Brigadeiro
(59)
60+ min
Snickerskaka
(259)
50 min
Glutenfri brownie
(200)
60+ min
Klassisk chokladtryffel
(278)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum