Mozartkulor

Mozartkulor

Mozartkulor har ända sedan 1890 förgyllt många kalas. Välj en riktigt fin mandelmassa eller gör din egen på butikens bästa mandlar så blir dina Mozartkulor en given succé.
Betyg (97 st)

Mitt betyg:

Mozartkulor

Mozartkulor har ända sedan 1890 förgyllt många kalas. Välj en riktigt fin mandelmassa eller gör din egen på butikens bästa mandlar så blir dina Mozartkulor en given succé.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 25 st

  • 250 g nougat
  • 400 g mandelmassa
  • 2 msk konjak eller koncentrera äppeljuice
  • 300 g mörk choklad

Gör så här:

Skär nougaten i 25 lika stora bitar och rulla dem sedan till kulor. Riv mandelmassan och blanda med konjak eller juice. Dela massan i 25 bitar och platta ut dem till runda tunna plattor. Lägg nougatkulor på plattorna och rulla dem till jämna bollar. Mjöla ev händerna lite. Smält chokladen i mikro aller över vattenbad och doppa bollarna i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur. Lägg dem ev i småbrödsformar.

Källa:

Näringsvärden, per st

  • Energi: 200 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Protein: 3 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.