Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Huvudrätt
Här är ett recept på en mustig och välsmakande köttfärssoppa med potatis. En god och mättande soppa som alltid är lika uppskattad vid middagsbordet. Servera köttfärssoppan med nybakad bröd och din favoritost. En perfekt vardagsrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprika och potatis.
  • Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs lök och vitlök 3-4 min.
  • Tillsätt färs, tomatpuré och kryddor. Fräs ytterligare 5 min under omrörning.
  • Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i paprika och potatis och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka ca 10 min eller tills potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar.
  • Toppa köttfärssoppan med persilja.
Klart!
Energi:

571 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Röd paprika
1
Bakpotatis
1
2 msk
Köttfärs
500 g
Tomatpuré
3 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad rosmarin
1 msk
Krossade tomater
1 burk
Vatten
1 liter
2 dl
Hönsbuljong
3 tärningar
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad