Lasagne

Lasagne

1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
Lasagne - en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Testa en variant med fler {grönsaker}
https://www.arla.se/recept/lasagne/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
  • Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  • Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.
  • Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
  • Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.
  • Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Klart!

Prova att använda färska lasagneplattor. Minska då gräddningstiden till 20 min.

Energi:

585 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Köttfärs
500 g
Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Krossade tomater
400 g
Tomatpuré
2 msk
Torkad oregano
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lasagneplattor
9
Ostsås:
Vetemjöl
3 msk
7 dl
3 dl
Salt
½ tsk