Lasagne

Lasagne

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2012 st)

1 tim

Lasagne - en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 9 lasagneplattor

Ostsås:

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
  3. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
  5. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.
  6. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
  7. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.
  8. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tips:

Prova att använda färska lasagneplattor. Minska då gräddningstiden till 20 min.

Näringsvärden, per port inkl sallad

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa: