Lasagne

Lasagne

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1537 st)

1 tim

Lasagne - en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 9 lasagneplattor

Ostsås:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tips:

Prova att använda färska lasagneplattor. Minska då gräddningstiden till 20 min.

Näringsvärden, per port inkl sallad

  • Energi: 585 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem