Orange chicken
45 min
Huvudrätt
•
Orange chicken består av friterad kyckling som vänds ner i en klibbig apelsinsås med smak av ingefära, vitlök, soja, vinäger och sesam. Detta är en rätt som kräver tid, men det är den värd! Det är viktigt att kycklingen blir ordentligt krispig innan den vänds i den smakrika apelsinsåsen. Servera gärna med svart ris.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Apelsinsås:
Orange chicken:
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
500 g |
---|---|
Majsstärkelse
|
½ dl |
Vetemjöl
|
1½ dl |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar eller vitpeppar
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
Kallt vatten
|
1½ dl |
Olja, till fritering
|
5 dl |
---|
Apelsinsås:
Vitlöksklyftor
|
3 |
---|---|
Färsk ingefära
|
25 g |
2 msk | |
Chili flakes
|
1 tsk |
Farinsocker
|
½ dl |
Strösocker
|
½ dl |
Apelsin, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
Kallt vatten
|
½ dl |
Japansk soja
|
1 msk |
Risvinäger
|
½ dl |
Sesamolja
|
1 msk |
Salt
|
|
Majsstärkelse
|
1 msk |
Kallt vatten
|
1 msk |
Till servering:
Svart ris
|
3½ dl |
---|---|
Salladslök
|
1 knippe |
Rostade sesamfrön
|
3 msk |