Pannkakor
&format=webp)
Frasiga nystekta pannkakor är alltid underbart gott! Här är ett enkelt grundrecept på tunna pannkakor. Välj om du vill servera dem som dessert med med sylt, lättvispad grädde, eller kvarg. Eller kanske föredrar du att fylla dina pannkakor med citronsocker. Dessa pannkakor funkar även bra att använda som crêpes. Fyllda med en god svampstuvning blir det en underbar middagsrätt.
Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Det är viktigt att låta pannkakssmeten vila en stund innan stekning då det gör att degen håller ihop bättre. Då får du fina och sammanhållande pannkakor.
Ge pannkakorna extra god smak genom att tillsätta till exempel 1 tsk kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker och finrivet citronskal.
Lägg bakplåtspapper mellan pannkakorna när du fryser in dem. Då kan du enkelt ta ut och tina exakt så många du är sugen på.
Näringsvärden, per styck
Energi:
165 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 7 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 8 g |

