Pannkakor

Pannkakor

45 min Huvudrätt
Pannkaka – en klar vardagsfavorit! Här är ett enkelt grundrecept på tunna pannkakor. Stek och servera med sylt, grädde, glass eller kvarg.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt.
  • Låt smeten svälla ca 10 min.
  • Smält smör i en stekpanna och häll ner i smeten. Grädda tunna pannkakor.
Klart!
Låt smeten vila

Det är viktigt att låta pannkakssmeten vila en stund innan stekning då det gör att degen håller ihop bättre. Då får du fina och sammanhållande pannkakor.

Frystips

Lägg bakplåtspapper mellan pannkakorna när du fryser in dem. Då kan du enkelt ta ut och tina exakt så många du är sugen på.

Tillsätt extra smak

Ge pannkakorna extra god smak genom att tillsätta till exempel 1 tsk kardemumma eller 2 tsk vaniljsocker och finrivet citronskal.

Energi:

165 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
2 msk