Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Huvudrätt
När du tillagar din oxfilé i ugn blir köttet oemotståndligt saftigt. Vi öser köttet med ört- och vitlökssmör för extra mycket smak. Låt köttet vila en stund innan den skärs upp för allra bästa resultat.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat.
  • Värm ugnen till 125°.
  • Putsa oxfilén fri från ev. hinnor. Krydda med salt och peppar. Skala och krossa vitlöken.
  • Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Bryn köttet runtom.
  • Tillsätt smör, vitlök och timjan. Ös köttet under stekning någon minut.
  • Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg tomaterna bredvid köttet.
  • Sätt in stekpannan mitt i ugnen och laga till önskad innertemperatur: Rare: 48-50°C, Medium: 56-58°C, Well Done: 68-70°C.
  • Låt köttet vila i 15 minuter före servering. Skär sedan upp i skivor.
Klart!
Energi:

244 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Oxfilé
600 g
Salt
¾ tsk
Nymalen svartpeppar
Vitlöksklyftor
2
Matolja
2 msk
50 g
Färsk timjan
½ knippe
Cocktailtomater
250 g