Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Huvudrätt
När du tillagar din oxfilé i ugn blir köttet oemotståndligt saftigt. Vi öser köttet med ört- och vitlökssmör för extra mycket smak. Låt köttet vila en stund innan den skärs upp för allra bästa resultat.
https://www.arla.se/recept/oxfile-i-ugn/

Gör så här

  • Ta fram köttet så det hinner bli rumstempererat.
  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Putsa oxfilén fri från ev. hinnor. Krydda med salt och peppar. Skala och krossa vitlöken.
  • Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Bryn köttet runtom.
  • Tillsätt smör, vitlök och timjan. Ös köttet under stekning någon minut.
  • Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del. Lägg tomaterna bredvid köttet.
  • Sätt in stekpannan mitt i ugnen och laga till önskad innertemperatur: Rare: 48-50°C, Medium: 56-58°C, Well Done: 68-70°C.
  • Låt köttet vila i 15 minuter före servering. Skär sedan upp i skivor.
Klart!
Energi:

244 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Oxfilé
600 g
Salt
¾ tsk
Nymalen svartpeppar
Vitlöksklyftor
2
Matolja
2 msk
50 g
Färsk timjan
½ knippe
Cocktailtomater
250 g