Vörtbröd
2 tim 30 min
Frukost
Går att frysa
•
Detta vörtbröd blir saftigt och smakrikt. Det får sin mustiga smak av både julmust, porter, pomerans, kryddnejlika och ingefära. Välj om du vill ha med russin eller ej i ditt vörtbröd! Underbart gott till både julskinka och cheddarost. Vört är det självklara brödet när det är dags för dopp i gryta.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Russin
|
1 dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
100 g | |
Julmust
|
33 cl |
Porter
|
33 cl |
Jäst
|
50 g |
Mörk sirap
|
1 dl |
Honung
|
½ dl |
Malda pomeransskal, eller finrivet skal av 1 apelsin
|
1 msk |
Malen ingefära
|
½ msk |
Malen kryddnejlika
|
½ tsk |
Rågsikt
|
ca 18 dl |
Salt
|
1 tsk |
Till pensling:
Mörk sirap
|
½ dl |
---|---|
Vatten
|
2 msk |