Saffransskorpor

Saffransskorpor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(21 st)

Spröda saffransskorpor som passar till julens alla kalas. Gör en stor sats och lägg i en vacker burk som ställs fram till kaffet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

  • 1 dl pistagenötter
  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ dl strösocker
  • 2 msk acaciahonung
  • 2 pkt saffran à 0,5 g
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Grovhacka nötterna. Blanda ihop alla ingredienser utom nötterna till en deg. Knåda in nötterna i degen. Dela den i fyra bitar och rulla ut till rullar ca 3 cm i diameter. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och platta till. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen. Lägg tillbaka skorporna på plåten och låt torka minst 15 min i ugnens eftervärme.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 85 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 4 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem