Janssons frestelse

Janssons frestelse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(451 st)

Klassikern Janssons frestelse är ett måste på julbordet. Den här är krämig och får god smak av ansjovisen som ger bra med sälta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
  3. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
  4. Smörj en ugnssäker form. Lägg i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen. Droppa gärna över lite ansjovisspad. Häll på grädde och mjölk. Strö över ströbrödet.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem