Janssons frestelse
1 tim 10 min
Buffé
Går att frysa
•
Klassikern Janssons frestelse är ett måste på alla årets mathögtider. Lika självklar till jul som till påsk! Följ det här receptet för en krämig, gammaldags Jansson där ansjovisen skänker både god smak och sälta. Om du vill förbereda går bra att laga Janssons frestelsen helt klar för att sedan frysa in. Klicka i så fall gärna på lite extra smör när du värmer upp den i ugnen på 150°.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
410 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 27 g |
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
3 msk | |
Fast potatis
|
750 g |
Ansjovisfilé
|
125 g |
3 dl | |
Ströbröd
|
1 msk |