Ädeloststubbe med pepparkaka

Ädeloststubbe med pepparkaka

1 tim Buffé Efterrätt
Sagolik stubbe av ädelost som rullas i smulorna från pepparkaka. Stubbarna serveras med päron som kokas i glögg och socker. Oslagbart tilltugg!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/adeloststubbe-med-pepparkaka/

Gör så här

  • Mosa osten och forma den i plastfolie till en rulle, ca 20 cm lång.
  • Skala, kärna ur och skär päronet i 10 klyftor.
  • Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull 10 min tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
  • Krossa pepparkakorna. Rulla ostrullen i smulorna. Skär den i 10 små ”stubbar”.
  • Toppa med päronklyftorna och blekselleriblad.
Klart!
Energi:

110 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 5 g

Ingredienser

140 g
Päron
2
Vit glögg
2 dl
Strösocker
2 msk
Pepparkakor
4
Blekselleri blad