Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Betyg

(371 st)

Lyxiga saffransbullar fyllda med kardemumma och mandelmassa. Njut dem till lussefikat med kaffe eller ett glas mjölk.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°, tillsätt saffran och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 45 min. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 239 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 11 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem