
Pepparkakscheesecake
1 tim
Pepparkakscheesecake är en härlig efterrätt att bjuda på. Blanda bara alla goda pepparkakskryddor med de krossade kexen.
Ingredienser
Receptet gäller för 1 st
- 20 pepparkakor
-
50 g Arla® Svenskt Smör
Fyllning:
- 3 ägg
-
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
-
250 g Arla® färskost naturell
- 1 dl strösocker
- rivet skal av ½ citron
- 1 tsk vaniljsocker
Garnering:
- bär t ex lingon
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Krossa kakorna fint eller stöt dem i en mortel. Smält smöret och rör i smulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
- Förgrädda i ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen på ugnen till 175°.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen väl, gärna med elvisp, och häll fyllningen i pajskalet.
- Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen har stelnat ca 35 min. Låt stå kallt före serveringen. Garnera med bär.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Med doft av jul 1996