Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

1 tim
Efterrätt
Går att frysa
Ljuvligt recept på pepparkakscheesecake - en härlig och enkel efterrätt att bjuda på till adventsfikat eller julafton. Blanda alla goda pepparkakskryddor med de krossade kexen och toppa kakan med syrliga lingon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pepparkakscheesecake/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Krossa kakorna fint eller stöt dem i en mortel. Smält smöret och rör i smulorna. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  • Förgrädda i ugnen ca 5 min. Sänk temperaturen på ugnen till 175°.
  • Blanda alla ingredienser till fyllningen väl, gärna med elvisp, och häll fyllningen i pajskalet.
  • Grädda i mitten av ugnen tills fyllningen har stelnat ca 35 min. Låt stå kallt före serveringen. Garneradin pepparkakscheesecake med bär.
Klart!

Ingredienser

Pepparkakor
20
50 g
Fyllning:
Ägg
3
250 g
250 g
Strösocker
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Vaniljsocker
1 tsk
Garnering:
Bär t ex lingon