Chokladmousse

Chokladmousse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(232 st)

60+ min

Festligt chokladig favoritdessert som är enkel att göra och som går utmärkt att förbereda dagen innan kalaset. Brända mandlar på toppen ger extra crunch och smak.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Brända mandlar:

  • 1 tsk rivet skal av 1 apelsin
  • ¾ dl strösocker
  • ½ dl mandel

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
  2. Vispa 1.5 dl av grädden löst och ställ kallt.
  3. Koka upp resten av grädden och slå över den hackade chokladen, rör till en jämn smet.
  4. Koka upp socker och vatten och häll i en jämn stråle över äggulorna under kraftig vispning till ett fint skum.
  5. Blanda i chokladsmeten i äggskummet och vänd sedan i den vispade grädden. Fördela moussen i glas. Låt moussen stelna i kyl minst en tim.

Brända mandlar:

Skala en tunn bit apelsinskal med potatisskalare. Finstrimla skalet. Smörj en bit bakplåtspapper med olja. Smält sockret i en liten kastrull. Rör ner apelsinskal och mandel med en träsked. Häll upp blandningen på papperet. Låt det stelna cirka 30 minuter. Hacka det med en stor vass kniv. Strö den hackade mandeln över moussen.

Tips:

Ställ in moussen 10 min i frysen innan den portioneras upp så hinner luftbubblorna stelna och moussen blir luftigare.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag