Rödkål i ugn

50 min
Rödkål i ugn

Rostad rådkål i ugn toppad med krämig ädelost, knapriga nötter, friska granatäpplekärnor och krasse. En smakrik rätt att ställa fram på buffén, servera som förrätt eller som ett underbart tillbehör till lamm, lax eller kyckling.

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Nytt

Ingredienser

Liten rödkål
1
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm

Till servering:

Granatäppelkärnor
1½ dl
140 g
Valnötter
1 dl
Smörgåskrasse
1 ask

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Skär rödkålen i fyra klyftor. Lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över smör- och rapsolja och salt.
  • Tillaga i ugnen i ca 25 min, tills rödkålen är mjuk rakt igenom.

Till servering:

  • Rosta nötterna i en torr stekpanna. Grovhacka dem.
  • Toppa rostad rödkål med nötter, granatäpple, smulad ädelost och krasse.
Klart!
https://www.arla.se/recept/rodkal-i-ugn/