Kålpudding
Budget

Kålpudding

60+ min Huvudrätt
Kålpudding - en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 200º. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, om ni inte har ris över sedan tidigare. Låt kallna.
  • Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
  • Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till.
  • Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort.
  • Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
  • Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk.
  • Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Klart!
Tips:

Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Ris (ca 1,5 dl kokt)
½ dl
Vitkål
800 g
25 g
Sirap
2 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Gul lök
1
1 msk
Blandfärs
300 g
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
Ägg
1
1 dl