Kålpudding

Kålpudding

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(417 st)

60+ min

Kålpudding - en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skär bort stocken på kålhuvudet och skär kålen i bitar.
  3. Fräs kålen i smör i en stekpanna, gärna i omgångar. Ringla över sirap och salta, fräs lite till.
  4. Lägg ihop all kål i stekpannan och häll på vattnet. Låt koka tills vattnet kokat bort.
  5. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
  6. Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk.
  7. Lägg hälften av kålen i botten på en smord ugnssäker form. Bred ut färsen och lägg på resten av kålen.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa: