Kålpudding
1 tim 5 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Kålpudding - en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.
Ingredienser
|
Ris (ca 1,5 dl kokt)
|
½ dl |
|---|---|
|
Vitkål
|
800 g |
| 25 g | |
|
Sirap
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vatten
|
1 dl |
|
Gul lök
|
1 |
| 1 msk | |
|
Blandfärs
|
300 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
|
Ägg
|
1 |
| 1 dl |
Till servering:
|
Potatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Blanda en klick Bregott Havssalt med dina nykota potatisar så smakar de ännu godare!
Näringsvärden, per port
Energi:
541 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,4 g |
| Protein: | 17,6 % | 23,5 g |
| Fett: | 33,8 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 48,6 % | 64,7 g |