Pasta med spenat och vitlök
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
Pasta med spenat och vitlök är en skön vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Spenat, vitlök och ostsås - med nykokt pasta går det inte att misslyckas med denna middag. Toppa nylagad pasta med krispiga nötter, hyvlad parmesan och färsk basilika.
Ingredienser
|
Pasta penne, gärna fullkorn
|
360 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
| 2 msk | |
|
Fryst bladspenat
|
250 g |
| 4 dl |
Till servering:
|
Parmesanost
|
150 g |
|---|---|
|
Hackade pistagenötter
|
50 g |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Cocktailtomater
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
748 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 18,5 % | 34,1 g |
| Fett: | 38,8 % | 32,8 g |
| Kolhydrater: | 42,7 % | 78,7 g |