Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(363 st)

Grundrecept för en lyckad risgrynsgröt! Risgrynsgröt är mångas grötfavorit och serveras på många ställen som julfrukost men även som en vardagsfrukost.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt ev med sockret.

Så lyckas du med julgröten

Näringsvärden, per port

  • Energi: 270 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa: