Risgrynsgröt

Risgrynsgröt

1 tim Mellanmål Frukost Efterrätt
Grundrecept för en lyckad risgrynsgröt! Risgrynsgröt är mångas grötfavorit och serveras på många ställen som julfrukost men även som en vardagsfrukost. För enklare tillagning, prova gärna att tillaga risgrynsgröten i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/risgrynsgrot/

Gör så här

  • Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  • Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min.
  • Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Smaksätt ev med sockret.
Klart!

Tillaga din risgrynsgröt i ugnen: Sätt ugnen på 100°. Koka ris, vatten och salt i 10 min Koka upp mjölk med kanelstång och socker i en annan kastrull. Blanda den heta mjölken med riset. Koka upp. Sätt lock på kastrullen och ställ den längst ned i ugnen. Låt stå ca 1 timme

Energi:

270 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 8 g
Video
Risgrynsgröt – så gör du

Ingredienser

Rundkornigt ris
2½ dl
Vatten
5 dl
2 msk
Salt
½ tsk
8 dl
Kanelstänger
1- 2
Strösocker
ev 1 msk