Kladdkaka

30 min Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka

Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass.

Ingredienser

100 g
Strösocker (ca. 225 g)
2½ dl
Ägg (ca. 126 g)
2
Vetemjöl (ca. 60 g)
1 dl
Kakao (ca. 18 g)
3 msk
Vaniljsocker (ca. 3 g)
1 tsk

Garnering:

Florsocker

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med vispad grädde, glass, frukt, bär eller något annat du tycker om.
Klart!

Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.

Näringsvärden, per bit exkl. tillbehör

Energi:

245 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 12 g
Video Kladdkaka – håll tiden

Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om hur du, genom att ha koll på tiden, får din kladdkaka lagom kladdig. Gott!

https://www.arla.se/recept/kladdkaka/