Kladdkaka

Kladdkaka

30 min
Efterrätt
Går att frysa
Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Klart!

Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.

Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 12 g
Video
Kladdkaka – håll tiden

Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om hur du, genom att ha koll på tiden, får din kladdkaka lagom kladdig. Gott!

Ingredienser

100 g
Strösocker (ca. 225 g)
2½ dl
Ägg (ca. 126 g)
2
Vetemjöl (ca. 60 g)
1 dl
Kakao (ca. 18 g)
3 msk
Vaniljsocker (ca. 3 g)
1 tsk
Garnering:
Florsocker
Till servering:
3 dl