Kladdkaka

Kladdkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13935 st)

30 min

Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Garnering:

  • florsocker

Till servering:

  • Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  3. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  6. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Tips:

Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.

Kladdkaka – håll tiden

Näringsvärden, per bit exkl. tillbehör

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa: