Kladdkaka

Kladdkaka

Betyg

(12785 st)

30 min

Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 14 bitar

Garnering:

  • florsocker

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.

Tips:

Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.

Håll rätt tid i ugnen

 

Näringsvärden, per bit exkl tillbehör

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 12 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem