Kladdkaka
Budget

Kladdkaka

30 min Efterrätt
Recept på supergod och kladdig kladdkaka. Den är snabb och enkel att göra eftersom du rör ihop smeten direkt i kastrullen. Njut med vispad grädde eller glass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan.
  • Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.
  • Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.
Klart!
Tips:

Om du inte vill ha vispgrädde till kakan är det också gott med glass och frukt.

Näringsvärden, per bit exkl. tillbehör

Energi:

245 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 12 g
Video
Kladdkaka – håll tiden

Stjärnkocken Johanna Westman tipsar om hur du, genom att ha koll på tiden, får din kladdkaka lagom kladdig. Gott!

Ingredienser

100 g
Strösocker (ca. 225 g)
2½ dl
Ägg (ca. 126 g)
2
Vetemjöl (ca. 60 g)
1 dl
Kakao (ca. 18 g)
3 msk
Vaniljsocker (ca. 3 g)
1 tsk
Garnering:
Florsocker