Kålsoppa

Kålsoppa

30 min Huvudrätt Förrätt
Denna mättande och smakrika soppa innehåller många underbara smaker - grönkål, svamp och Ädel Creme. Den blir härligt krämig med grädde. Servera den antingen som förrätt, då räcker detta recept till 6 personer, eller som varmrätt, då gärna med nybakat bröd.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kalsoppa/

Gör så här

  • Skala och skär potatis i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 1 msk smör-&rapsolja i en stor kastrull ca 3 min.
  • Tillsätt grönsaksbuljong och grädde. Låt koka ca 10 min, eller tills potatisen är mjuk.
  • Repa under tiden grönkålen. Tillsätt grönkål och ädel creme till soppan. Låt koka ytterligare 4-5 min.
  • Mixa soppan lite slarvigt med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Rensa svampen och stek den i en stekpanna med resterande smör-&rapsolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Toppa kålsoppan med nystekt svamp.
Klart!
Energi:

447 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Potatis
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
3 msk
Grönsaksbuljong
9 dl
3 dl
Färsk grönkål
200 g
Kvibille® Ädel Creme
170 g
Kantareller
150 g
Salt och svartpeppar