Risgrynsgröt i ugn
1 tim
Mellanmål
Frukost
Lunch
•
Att laga risgrynsgröt i ugnen är väldigt smidigt. Den sköter sig själv och risken att den bränns vid är minimal, plus att du hinner fixa med massa annat! Risgrynsgröt ska serveras med kall mjölk, malen kanel och socker. Om du får gröt över kan du alltid unna dig Ris à la Malta.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
272 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 0,4 g |
Protein: | 8,1 g |
Kolhydrater: | 38,3 g |
Fett: | 9,4 g |
Ingredienser
Rundkornigt ris
|
2½ dl |
---|---|
Vatten
|
3 dl |
2 msk | |
Salt
|
1 krm |
6 dl | |
Kanelstänger
|
2 |
Strösocker
|
1 msk |
Till servering:
4 dl | |
Strösocker
|
|
Malen kanel
|