Risgrynsgröt i ugn

Risgrynsgröt i ugn

1 tim
Mellanmål Frukost Lunch
Att laga risgrynsgröt i ugnen är väldigt smidigt. Den sköter sig själv och risken att den bränns vid är minimal, plus att du hinner fixa med massa annat! Risgrynsgröt ska serveras med kall mjöl, malen kanel och socker. Om du får gröt över kan du alltid unna dig Ris à la Malta.
https://www.arla.se/recept/risgrynsgrot-i-ugn/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125 ° eller 120° varmluft.
  • Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjockbottnad kastrull som tål ugnsvärme. Låt koka på spisen under lock på svag värme ca 10 min.
  • Koka upp mjölk, kanelstänger och socker i en separat kastrull. Blanda ner den varma kanelmjölken i riset.
  • Sätt in kastrullen med locket på i ugnen ca 60 min eller tills riset är helt klart. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.
  • Ta ut kastrullen och blanda runt i gröten. Låt stå en stund innan den serveras med mjölk, socker och malen kanel.
Klart!
Energi:

272 kcal

Fiber: 0,4 g
Protein: 8,1 g
Kolhydrater: 38,3 g
Fett: 9,4 g

Ingredienser

Rundkornigt ris
2½ dl
Vatten
3 dl
2 msk
Salt
1 krm
6 dl
Kanelstänger
2
Strösocker
1 msk
Till servering:
4 dl
Strösocker
Malen kanel