Risgrynsgröt i ugn
1 tim
Frukost
Lunch
Mellanmål
•

Att laga risgrynsgröt i ugnen är väldigt smidigt. Den sköter sig själv och risken att den bränns vid är minimal, plus att du hinner fixa med massa annat! Risgrynsgröt ska serveras med kall mjölk, malen kanel och socker. Om du får gröt över kan du alltid unna dig Ris à la Malta.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Rundkornigt ris
|
2½ dl |
---|---|
Vatten
|
3 dl |
2 msk | |
Salt
|
1 krm |
6 dl | |
Kanelstänger
|
2 |
Strösocker
|
1 msk |
Till servering:
4 dl | |
Strösocker
|
|
Malen kanel
|
Gör så här
Lägg till recept till tillagad
Näringsvärden, per port
Energi:
271 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 12,1 | 8,1 g |
Fett: | 30,6 | 9,4 g |
Kolhydrater: | 57,3 | 38,2 g |

Video
Risgrynsgröt – så lyckas du med julgröten
De bästa tipsen för att få din julgröt så krämig och god som möjligt. Alltid populärt att bjuda på!

