Kimchi

Kimchi

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

Kimchi, ett vanligt tillbehör i det Koreanska köket, är fantastiskt smakrikt och gott med såväl sälta som hetta. Kimchi är oftast synonymt med fermenterad salladskål, men kan även innefatta andra grönsaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg salladskål
  • 2 msk salt
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk rismjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 riven vitlöksklyftor
  • ½ dl fisksås
  • 2 msk chiliflakes
  • 3 msk paprikapulver
  • 100 g blomkål
  • 1 morot
  • 150 g rättika

Gör så här:

Gör så här:

Dela salladskålen i kvartar, skär bort roten och separera bladen i en stor skål. Salta kålen och låt stå ca 1 tim. Skölj salladskålen noga. Koka vatten, rismjöl och socker under omrörning. Låt svalna något och blanda i ingefära, vitlök, lök, fisksås, chiliflakes, paprikapulver och rör ihop. Skär resten av grönsakerna i tunna strimlor .Tillsätt grönsakerna och den saltade salladskålen till chiliblandningen och blanda noggrant. Lägg i glasburkar, täck med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna helt. Låt stå framme i rumstemperatur 2 dagar. Kimchin ska bubbla av jäsning. Förvara i kyl och kimchin är nu klar att ätas.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 75 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem