Klassisk knäck

Klassisk knäck

1 tim
Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
Klart!
Tips:

Har du ingen termometer? Gör kulprovet! Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig. Ju högre temperatur desto hårdare knäck. Smaken skiljer sig också åt - vid lägre temperaturer känner du smöraromen bättre och vid de högre tar smaken av karamelliserat socker över.

Näringsvärden, per styck

Energi:

40 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 2 g
Video
Bästa knäcktipsen

Ingredienser

Arlakadabra – pyssel och kul
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Arlas webbshop
Konsumentforum
Konsumentforum