Klassisk knäck

Klassisk knäck

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(94 st)

Lär dig hur man gör knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här

Gör så här

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  2. Koka utan lock tills temperaturen når 124°, ca 20-30 min. Rör då och då. Rör ner smör och mandel.
  3. Häll smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara i kyl.

Tips:

Har du ingen termometer? Gör kulprovet!

Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Ju högre temperatur desto hårdare knäck. Smaken skiljer sig också åt - vid lägre temperaturer känner du smöraromen bättre och vid de högre tar smaken av karamelliserat socker över.

Bästa knäcktipsen

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 40 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag