Klassisk knäck

Klassisk knäck

Betyg

(59 st)

Knäck när den är som allra godast! Detta är det klassiska receptet på knäck med mandel i smeten.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 75 st

Gör så här:

Gör så här:

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten klarar kulprovet för knäck eller tills temperaturen är 124°, ca 15-30 min. Tillsätt mandel och smör. Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna. Förvara svalt. Strutar: Forma ca 30 strutar av bakplåtspapper, ställ strutarna i en form med t ex socker. Fördela smeten i strutarna. Låt stelna. Förvara svalt.

Tips:

Kulprov: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om de går att rulla till en hård kula är knäcken färdig.

Ju högre temperatur desto hårdare knäck. Smaken skiljer sig också åt - vid lägre temperaturer känner du smöraromen bättre och vid de högre tar smaken av karamelliserat socker över.

Så lyckas du med knäcken

 

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 40 kcal
  • Protein: 0 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 2 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem