Kanelbullar

Kanelbullar

60+ min Mellanmål
Inget går upp emot nybakade kanelbullar och ett glas kall mjölk. Testa vårt klassiska recept på kanelbullar med riktigt smör och mjölk som ger extra saftiga och goda bullar. Bjud in till bullfest – men spara en påse till när du är sugen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kanelbullar/

Gör så här

  • Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt 7 dl av mjölet, (spara ½ dl till utbakningen), socker, salt och jästen delad i mindre bitar.
  • Värm mjölken till max 37° och rör ner i mjölblandningen. Arbeta degen blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 25x50 cm. Bred ut smöret på degplattan. Strö över socker och kanel.
  • Rulla ihop från långsida till långsida till en rulle. Skär rullen i 20 bitar, ca 2 cm breda. Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar. Jäs kanelbullarna under bakduk ca 30 min.
  • Pensla kanelbullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min. Låt kanelbullarna svalna på galler.
Klart!

Lägg ordentligt med tid på att knåda degen tills den blir sammanhållen och elastisk, då håller bullarna ihop och blir fluffiga.

För perfekt snittyta – skär upp bullarna med sytråd!

Ingredienser

75 g
Vetemjöl
7½ dl
Strösocker
½ dl
Salt
2 krm
Jäst
25 g
2½ dl
Fyllning:
75 g
Strösocker
2½ msk
Malen kanel
1½ msk
Garnering:
Uppvispat ägg
1
Pärlsocker