Rödlöksbröd

Rödlöksbröd

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

Ett smakrikt bröd som håller sig färskt länge. Gott att dippa!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

Gör så här:

Gör så här:

Rör ut jästen i vatten i en bunke. Tillsätt salt, smör, kvarg och större delen av mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig. Den ska vara ganska lös. Låt jäsa ca 30 min. Häll ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Tryck ut degen med mjölad hand. Låt jäsa ca 40 min. Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smöret på svag värme. Låt den svalna. Grovhacka oliverna. Lägg ut löken och oliverna över degen. Tryck ner dem med fingertopparna nästan igenom degen så att det bildas gropar. Ringla smöret som är kvar i pannan över degen. Strö över rosmarin och salt. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna och skär i fyrkanter.

Tips:

Vitlöksdipp: Smaksätt 2 dl lätt crème fraiche med 1 pressad vitlöksklyfta och 1 dl riven lagrad ost.
Färsk rosmarin kan bytas ut mot 2 tsk torkad.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem