Julbröd med dinkel

Julbröd med dinkel

Betyg

(12 st)

Saftigt julbröd med dinkel som enkelt kan brytas till önskad bit av gästerna.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, kvarg och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 6 delar och rulla ut till 40 cm långa längder. Lägg 3 längder i kors på bakplåtspapper på en plåt. Forma till runda bröd. Garnera med oliver. Låt jäsa ca 30 min. Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, sänk till 175° och grädda ytterligare 20 – 25 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem