Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Julbröd med dinkel
Julbröd med dinkel
60+ min
Buffé
Lämplig för frysning
•
Se kommentarer
Saftigt julbröd med dinkel som enkelt kan brytas till önskad bit av gästerna.
Andra liknande recept
30 min
Scones
(341)
Budget
Varma mackor i ugn
(31)
60+ min
Vaniljbullar
(768)
Budget
60+ min
Naanbröd
(96)
60+ min
Kanelbullar
(1530)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig.
Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigtmed maskin ca 10 min, tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min.
Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 2 delar. Dela sedan varje del i 3 och rulla ut till 40 cm långa längder.
Lägg längderna 3 och 3 i kors på bakplåtspapper på en plåt. Fläta och forma till runda bröd.
Garnera med oliver. Låt jäsa ca 30 min.
Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, sänk till 175° eller 150° varmluft och grädda ytterligare 20 – 25 min.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.
Klart!
Ingredienser
Jäst
50 g
Ljummet vatten ca 37°
5 dl
Arla Köket Kesella® Kvarg
250 g
Svenskt Smör från Arla®, rumsvarmt
50 g
Salt
2 tsk
Siktat dinkelmjöl
1 kg
Svarta oliver
12
Andra liknande recept
30 min
Scones
(341)
Budget
Varma mackor i ugn
(31)
60+ min
Vaniljbullar
(768)
Budget
60+ min
Naanbröd
(96)
60+ min
Kanelbullar
(1530)
15 min
Vitlöksbröd
(163)
Budget
60+ min
Frallor
(60)
40 min
Gyros i tunnbröd med tzatziki
(106)
10 min
God och snabb frukost
(21)
60+ min
Focaccia
(208)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum