Skink- och äppelpaj

Skink- och äppelpaj

Betyg

(20 st)

Skinka och äpple ger fin smakbrytning i den här pajen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 16 st

Pajdeg:

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Pajdeg: Hacka samman smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i små engångsfolieformar. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Fyllning: Skala och kärna ur äpplena. Hacka äpple och skinka. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och ost. Fördela äpple och skinka i pajskalen. Häll över äggstanningen. Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 15 min. Du kan också göra en stor paj. Förgrädda då pajskalet i 200° 10 min. Häll fyllningen i skalet och grädda i nede delen av ugnen vid 200° ca 30 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem