Nytt
Asiatisk köttfärsgryta
30 min
Huvudrätt
•
Det är lätt att svänga ihop denna smakrika köttfärsgryta med asiatiska smaker. Den innehåller både svamp och broccoli och får sina rätta smaker från ingefära, soja, ostronsås och sesamolja. Serveras med äggnudlar och toppas med koriander, sesamfrön och lime - mums!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
704 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,6 g |
Protein: | 38,7 g |
Kolhydrater: | 55,8 g |
Fett: | 36,2 g |
Ingredienser
Bananschalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
3 |
Färsk ingefära
|
50 g |
Champinjoner
|
250 g |
1 msk | |
Nötfärs
|
400 g |
Chili flakes
|
1 tsk |
Japansk soja
|
½ dl |
Ostronsås
|
½ dl |
Sesamolja
|
2 msk |
3 dl | |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
Till servering:
Broccoli
|
250 g |
---|---|
Äggnudlar
|
250 g |
Salladslök
|
½ knippe |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Rostade sesamfrön
|
2 msk |