Sega mandelbottnar med avokadomousse

Sega mandelbottnar med avokadomousse

Betyg

(1 st)

Spännande smakkombination, kanske en ny dessertfavorit?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 st

Mandelbottnar:

  • 150 g mandelmassa
  • ½ dl mandel
  • 2 små äggvitor

Mousse:

Garnering:

  • färska bär t ex björnbär

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan. Hacka mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandelmassan och mandeln i äggvitan. Klicka ut 10 bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bottnarna svalna på plåten. Gör moussen i sista stund: Dela avokadorna och ta ut kärnan. Gröp ur fruktköttet men ta ej med ev mörkfärgat, då mörknar moussen snabbt. Mixa avokadon. Rör ner citronsaft, crème fraiche, honung och vaniljfrön. Bred moussen på mandelbottnarna och garnera med färska bär.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem