Saftigt frukostbröd

Saftigt frukostbröd

Betyg

(9 st)

Ett saftigt frukostbröd som får jäsa över natten. Bjud på doftande, nybakat frukostbröd tillsammans med en god ost till frukost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 2 st

Dag 1:

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten 37°
  • 1½ dl grahamsmjöl

Dag 2:

Till garnering:

Gör så här:

Gör så här:

Dag 1: Smula jästen i en bunke och häll i vattnet. Rör om tills jästen löst sig. Rör i mjölet, låt bunken stå övertäckt i rumstemperatur tills nästa dag. Dag 2: Tillsätt ljummet vatten, smör, salt, honung, Kesella och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 1 tim. Sätt ugnen på 250°. Arbeta degen på mjölat bakbord. Baka ut degen till två runda delar eller ovala limpor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med smält smör. Strö över lite mjöl och havssalt. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen och sänk genast värmen till 200°. Grädda 35-40 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Tips:

Honung kan bytas ut mot sirap.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem