Ananas med varm anissås

10 min Efterrätt
Ananas med varm anissås

Efterrätt med ananas och en spännande och underbart god sås med smak av kardemumma och stjärnanis.

Ingredienser

Ananas
6 skivor
Stjärnanis
2
Stötta kardemummakärnor
½ tsk
Rårörsocker
2 msk
2 dl
Vaniljsocker
1 tsk

Gör så här

  • Stöt stjärnanis och kardemummakärnor i en mortel.
  • Blanda crème fraiche med råsocker, stjärnanis och kardemumma i en liten kastrull. Låt koka ihop några min.
  • Ta såsen från värmen och rör ner vaniljsocker.
  • Servera såsen varm till ananasskivorna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

120 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/ananas-med-varm-anissas/