Pasta med saffran och räkor

Pasta med saffran och räkor

20 min Huvudrätt
En lättlagad men samtidigt lyxig pasta med både saffran och räkor. Saffranssmaken kommer fram extra bra om den får ligga i vätska en stund innan den används. Kom ihåg att pastan blir allra godast om den kokas al dente, och blanda ner pastan i såsen innan den ska avnjutas!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-saffran-och-rakor/

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen, spara 1 dl av pastavattnet.
  • Blanda saffran med vitt vin i ett litet glas. Låt stå.
  • Skala och finhacka vitlöken. Halvera tomaterna.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök och chili flakes 2-3 min. Tillsätt saffransvinet och fräs 1 min.
  • Rör ner tomater, grädde och pastavatten. Sjud såsen ca 5 min.
  • Tillsätt räkor och finrivet citronskal. Smaka av med salt, nymalen svartpeppar och citronsaft.
  • Vänd ner väl avrunnen pasta i såsen. Toppa med finhackad dill.
Klart!
Energi:

555 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Pasta
360 g
Saffran
1 kuvert
Vitt vin
2 msk
Vitlöksklyftor
2
Körsbärstomater
250 g
2 msk
Chili flakes
1 tsk
2½ dl
Vatten från pastakoket
1 dl
Skalade räkor
250 g
Citron
1
Salt och svartpeppar
Färsk dill
1 knippe