Pasta med saffran och räkor

Pasta med saffran och räkor

15 min Huvudrätt
Pastasåsen får extra sting med saffran och sambal oelek. Proffsigt resultat i köket på bara några få minuter!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Värm crème fraiche i en kastrull. Smaksätt med sambal oelek och finrivet citronskal.
  • Rör ner räkorna och låt det bli varmt. Vänd ner den nykokta pastan. Toppa med dillvippor och finrivet citronskal.
Klart!
Tips:

Vill du använda räkor med skal och skala själv behövs 1 kg för att få ca 400 g skalade.

Energi:

555 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Pasta
400 g
4 dl
Sambal oelek
ca ½ tsk
Citron, finrivet skal
1
Skalade räkor
200 g
Dillvippor