Bouillabaisse
45 min
Huvudrätt
Går att frysa
•
Äkta bouillabaisse lagas på egen fiskfond - här används färdig. Fisk och skaldjur läggs i soppan, men bouillabaisse på franskt vis innebär att de serveras bredvid.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
365 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 36 g |
Kolhydrater: | 6 g |
Fett: | 20 g |
Ingredienser
Blåmusslor med skal
|
10 |
---|---|
Laxfilé
|
300 g |
Torskfilé
|
300 g |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Olivolja
|
|
Krossade tomater
|
400 g |
Torrt vitt vin
|
1 dl |
Vatten
|
8 dl |
Fiskfond
|
4 msk |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Fänkålsfrön
|
1 tsk |
Saffran
|
½ g |
Skalade räkor
|
100 g |
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
1 dl | |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |