Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(288 st)

Äkta bouillabaisse lagas på egen fiskfond - här används färdig. Fisk och skaldjur läggs i soppan, men bouillabaisse på franskt vis innebär att de serveras bredvid.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 musslor med skal
  • 300 g laxfilé
  • 300 g torskfilé
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 4 msk fiskfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • ½ g saffran
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa: