
Bouillabaisse
Äkta bouillabaisse lagas på egen fiskfond - här används färdig. Fisk och skaldjur läggs i soppan, men bouillabaisse på franskt vis innebär att de serveras bredvid.
Ingredienser
Antal portioner
- 10 blåmusslor med skal
- 300 g laxfilé
- 300 g torskfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
-
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
- 400 g krossade tomater
- 1 dl torrt vitt vin
- 8 dl vatten
- 4 msk fiskfond
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk hela fänkålsfrön
- ½ g saffran
- 100 g skalade räkor
- 2 msk hackad färsk persilja
-
1 dl Arla Köket® crème fraiche
- 1 pressad vitlöksklyfta
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
- Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
- Dela fisken i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta.
- Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt koka upp.
- Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.
- Blanda crème fraiche med vitlök och servera till grytan.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2 2006