Bouillabaisse

Bouillabaisse

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(283 st)

Äkta bouillabaisse lagas på egen fiskfond - här används färdig. Fisk och skaldjur läggs i soppan, men bouillabaisse på franskt vis innebär att de serveras bredvid.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 10 musslor med skal
  • 600 g blandade fiskfiléer
  • Arla® Smör-&rapsolja oliv Smör- & rapsolja oliv
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 4 msk fiskfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk hela fänkålsfrön
  • ½ g saffran
  • 100 g skalade räkor
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 1 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:

Gör så här:

Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet. Dela fisken i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka ca 5 min. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 min. Tillsätt räkor och persilja.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 36 g
  • Kolhydrater: 6 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem