Tacopaj

Tacopaj

60+ min Huvudrätt
En het och god tacopaj med köttfärs och ost. Servera med svalkande gräddfil, krispiga tacochips och grönsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en pajform eller ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ formen i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
  • Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka ca 5 min.
  • Blanda smaksatt crème fraiche med naturell crème fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av.
  • Fyll pajskalet med färs och bred på crème fraicheblandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulver.
  • Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 min, tills osten fått fin färg. Servera med gräddfil och tacochips.
Klart!
Tips:

Vill du ha en lite mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt crème fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell crème fraiche. Yellow chili kan bytas mot green jalapeño.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

790 kcal

Protein: 28 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 55 g

Ingredienser

150 g
Vetemjöl
3 dl
Paprikapulver
1 tsk
Vatten
2 msk
Fyllning:
Nötfärs
500 g
1 msk
Taco kryddmix à ca 28 g
1 påse
Vatten
1 dl
2 dl
2 dl
Körsbärstomater
150 g
Skivad inlagd jalapeño
1 dl
1½ dl
Paprikapulver
1 tsk
Till servering:
3 dl
Majschips el tacochips